Boligannonce og markedsføring

Som selvsælger har man hele ansvaret for at sælge sin bolig. Det betyder først og fremmest, at man må få boligen til at se så indbydende ud for den almindelige køber som muligt, tage billeder af den og skrive en forklarende og beskrivende tekst om den. Her kan man naturligvis lade sig inspirere af, hvilke oplysninger der almindeligvis er indeholdt i ejendomsmægleres salgsannoncer, samt hvordan de er formuleret.

Herefter må man overveje, hvordan man bedst når ud til flest mulige mennesker. Internettet er en oplagt mulighed og har givet selvsælgerne bedre vilkår, end de har haft tidligere. Der findes hjemmesider på hvilke man, gratis eller mod betaling af et mindre beløb, som privat kan indrykke salgsannoncer for sin bolig. Ligeledes kan man overveje, hvordan man kan bruge de sociale medier, hvorpå nyheder jo hurtigt kan spredes, ligesom man kan give budskabet videre til sin omgangskreds. Man kan selvfølgelig også stadig bruge mere traditionelle metoder som avisannoncer.

Fremvisning

Har markedsføringen båret frugt, og ønsker interesserede købere at se ejendommen, må man selv vise den frem. En sådan fremvisning kræver måske nok lidt øvelse, men man kan spørge sig selv, hvorfor ejeren ikke skulle kunne gøre det lige så godt som mægleren. Alt andet lige er det jo ejeren, der kender sin bolig, historien om den og området omkring den bedst.